Terug naar het overzicht

Directeur bestuurder Bas Krajenbrink gaat De Delthe verlaten

29 april 2020

Bas Krajenbrink vertrekt per 1 juni als directeur bestuurder van De Delthe. Hij gaat dan aan de slag bij Christelijke Woningstichting Patrimonium in de stad Groningen. Patrimonium is een woningstichting met ruim 6.700 woningen, waar circa 50 medewerkers werkzaam zijn.

“Het was voor mij geen makkelijke keuze om weg te gaan bij De Delthe. Ik werk hier met veel arbeidsvreugde en we hebben in de afgelopen jaren mooie resultaten mogen neerzetten als organisatie. Dit werd onlangs nog bevestigd in het visitatierapport van de visitatiecommissie. Naast een hoge klanttevredenheid, een financieel gezonde organisatie, zijn we wendbaarder geworden en werken we volop samen met partners als onze huurdersorganisatie, gemeente en collega-corporaties aan betaalbaar wonen in leefbare dorpen. Er zijn zo de nodige fundamentele stappen gezet, en nu de kans zich voordeed om bij Patrimonium als bestuurder aan de slag te gaan, wilde ik deze niet voorbij laten gaan. Natuurlijk staan er ook nog de nodige uitdagingen te wachten voor De Delthe. Ik heb er echter het volste vertrouwen in dat er snel een passende oplossing wordt gevonden voor de ontstane situatie”, geeft Krajenbrink aan.

De Raad van Toezicht van De Delthe feliciteert Bas van harte met deze mooie loopbaanstap en begrijpt zijn keuze. Tegelijkertijd vindt de Raad het jammer dat hij De Delthe nu al verlaat. In de afgelopen twee jaar heeft de organisatie onder zijn leiding een professionaliseringsslag gemaakt. De Raad heeft waardering voor de energieke wijze waarop Bas zich in die periode heeft ingezet voor De Delthe en de daarbij behaalde resultaten.

De Raad werkt aan de invulling van de ontstane vacature en verwacht binnenkort een oplossing te kunnen presenteren.

 

Usquert, 29 april 2020

Max Becherer, voorzitter Raad van Toezicht