Terug naar het overzicht

Schouders eronder: samen de coronacrisis goed doorkomen

31 maart 2020

Het is een bizarre periode, we moeten allemaal onze weg vinden tijdens deze coronacrisis. Misschien moet u nu extra hard werken omdat u in de zorg werkt. Of misschien kunt u tijdelijk niet werken omdat u werkzaam bent in de horeca of in de sport. Misschien werkt u vanuit huis en moet u tegelijk de kinderen helpen bij hun schooltaken. Misschien voelt u zich eenzaam omdat de kinderen en kleinkinderen niet kunnen langskomen. Het zijn bijzondere en heftige tijden voor ons allemaal. Maar we zitten samen in hetzelfde schuitje! Laten we samen de schouders eronder zetten om ervoor te zorgen dat we de coronacrisis goed doorkomen. We attenderen u op het volgende.

Eenzaamheid

Voelt u zich alleen en zou u het fijn vinden als één van onze medewerkers u even belt? Dan kunt u uw naam en telefoonnummer aan ons doorgeven via: info@dedelthe.org of 0595 - 42 31 06. U kunt ook een telefonische hulplijn bellen of chatten als u zich eenzaam voelt. Hiervoor zijn de volgende hulplijnen beschikbaar:

De Luisterlijn: De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek of informatie. Het telefoonnummer van de Luisterlijn is 0900 - 0767 (normaal tarief) of via het lokale nummer 050-525 00 00. Op de website van de Luisterlijn kunt u ook chatten met een vrijwilliger van de Luisterlijn.

Zilverlijn (Nationaal Ouderenfonds): De Zilverlijn is een service voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Als u zich aanmeldt wordt u regelmatig gebeld door professionele vrijwilligers van het Ouderenfonds.

Betalingsproblemen

Heeft u door het coronavirus minder inkomsten, dan zijn er diverse regelingen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt. De Delthe denkt graag mee als over een betalingsregeling met De Delthe, om te voorkomen dat u in de schulden of problemen raakt. Klik hier voor meer informatie 

Overlast

Tijdens de Corona crisis moet u meer thuis blijven. Net als uw buren. Dat kan ervoor zorgen dat u juist in deze tijd meer last of overlast ervaart van uw buren. Bureau WoonTalent heeft een informatieve website waar zij tips en advies geven om met deze situatie om te gaan. Kijk op: https://overlastvanburen.nl/