Terug naar het overzicht

Start bewonersonderzoek versterkingsproject

1 juli 2019

Start bewonersonderzoek versterkingsproject

Vorige week hebben onze huurders van het versterkingsproject aan de Albert van der Zielstraat in Zandeweer een vragenlijst van onderzoeksbureau Ennëus ontvangen. Wij doen een tevredenheidsonderzoek onder de bewoners. Wij willen namelijk graag weten hoe deze bewoners het versterkingsproject van hun woning hebben ervaren. En hoe zij het wonen in een aardbevingsbestendige en energiezuinige woning ervaren. In oktober worden de bewoners geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek. Wij hopen op een zo groot mogelijke respons en zijn erg benieuwd naar de ervaringen.

 

Twee vragenlijsten

De eerste vragenlijst gaat over het versterkingsproject. Dit onderzoek wordt drie maanden na oplevering uitgevoerd. De tweede vragenlijst gaat over de woonervaringen. Dit wordt een jaar na oplevering uitgevoerd, zodat de bewoners alle seizoenen meemaken. Bewoners kunnen een schriftelijke vragenlijst invullen, maar dit kan ook online. Voor beide opties geldt dat deelname anoniem is.

Samenwerking

Het versterkingsproject was onderdeel van H3V: herstellen, versterken, verduurzamen en verbeteren. Ook bewoners van Woongroep Marenland, Groninger Huis en Wierden en Borgen worden bevraagd. Het onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met de vier huurdersorganisaties: De Huurder, Huurdersvereniging De Maren, Huurders Adviesgroep Groninger Huis (HAG) en Huurdersorganisatie De Delthe.