Terug naar het overzicht

Groningse woningcorporaties lanceren GroningenHuurt.nl

26 november 2018

Groningse woningcorporaties lanceren GroningenHuurt.nl

Het bezit van De Delthe is vanaf 21 november ook te zien op Groningenhuurt.nl. Samen met zes Groninger woningcorporaties is er een nieuwe website gelanceerd voor woningzoekenden in de regio: groningenhuurt.nl. Op deze site kunnen woningzoekenden snel en eenvoudig zien welk aanbod de deelnemende corporaties hebben. De woningcorporaties die woningen publiceren op GroningenHuurt zijn Acantus, De Delthe, Groninger Huis, SUW, Wierden en Borgen en Woongroep Marenland.

Gezamenlijke aanpak

Corporaties maken samen met huurderorganisaties en gemeenten afspraken om het woningaanbod in de regio beter en breder onder de aandacht te brengen. Dit gezamenlijke online platform draagt daaraan bij.


Snel en simpel

Op GroningenHuurt staat al het beschikbare aanbod van de deelnemende woningcorporaties. De corporaties bezitten woningen door de gehele provincie Groningen. Het zoeken van een passende woning kan bijvoorbeeld op plaats of op type woning. Het beschikbare aanbod en de verhurende woningcorporatie komen in beeld. De woningzoekende reageert vervolgens via de website van de betreffende corporatie. Voor De Delthe geldt dat je na het achterlaten van je interesse te horen krijgt of je in aanmerking komt voor de woning. Dit zal o.a. afhangen van of je al ingeschreven staat bij ons en hoe lang je ingeschreven staat. De woningtoewijzing bij de Delthe blijft in principe hetzelfde.

 

Alle woningen

Het is ook mogelijk het complete bezit van de corporaties te bekijken op GroningenHuurt. Deze mogelijkheid bieden we omdat we weten dat veel woningzoekenden hier behoefte aan hebben. Al is een woning niet beschikbaar, het is fijn even snel te kunnen kijken waar huurwoningen staan in een dorp of wijk waar je graag wilt wonen en natuurlijk van welke corporatie die woning is.

 

Livegang
Vanaf woensdag 21 november is de website groningenhuurt.nl bereikbaar.